Германскиот комитет за вакцинација (STIKO) денеска препорача дополнителна вакцина против корона вирусот за сите постари од 18 години.

Advertisements

Дополнителната вакцинација вообичаено треба да се прави шест месеци по последната доза од основната вакцина, објави STIKO, пренесуваат германските медиуми.

Од Комитетот нагласуваат дека препораката за трета, или таканаречена ‘бустер’ доза треба да се направи со mRNA вакцина.

Соодветната предлог-резолуција е доставена на гласање до експертските групи и федералните покраини, така што сѐ уште се можни измени.

Прикажи повеќе