рекламаСепак, Цукерберг призна дека тие бројки паднале.

реклама

„Ако имате регистрирано повеќе од 100 милиони луѓе, идеално би било сите или барем половина од нив да останат. Сè уште не сме го постигнале тоа“, рече тој.

Цукерберг ја опиша ситуацијата како „нормална“ и рече дека очекува „задржувањето“ на корисниците да се подобри бидејќи се додаваат нови функции во апликацијата.

реклама

Treds беше критикуван за ограничената функционалност што ја имаше кога беше лансиран.

Мета оттогаш додаде нови функции, како што се одделни доводи за „следење“ и „за вас“ и зголемен опсег за преведување објави на различни јазици.

реклама