Во Тирана денеска ќе се одржи состанок на министри за надворешни работи во рамките на Берлинскиот процес, чиј домаќин е министерот за Европа и надворешни работи на Албанија, Игли Хасани.

Средбата ќе се одржи во Палатата на бригадата, каде во 9 часот ќе бидат пречекани учесниците.

Покрај шефовите на дипломатиите на земјите од Западен Балкан, како Косово, Северна Македонија, Црна Гора, Србија и Босна и Херцеговина, на средбата ќе учествуваат и земјите членки вклучени во процесот, Австрија, Хрватска, Франција, Германија, Италија, Словенија и Обединетото Кралство.

Прикажи повеќе