Украинскиот коментатор Тимур Мирошниченко повторно ги пренесува настаните од Евровизија во живо од засолниште.

Украинските претставници се прогласени за главни фаворити за победа на овогодинешното натпреварување.

Вечерва Украина настапува под број 12.