реклама

Секоја домаќинка за Велигден вапца повеќе јајца, па најчесто дел од нив се фрлаат.

Треба да бидеме внимателни од каде купуваме јајца, како и колку дена ги чуваме и јадеме.

реклама

Тврдо варените јајца побрзо се расипуваат од свежите, бидејќи со варењето се измива заштитната мембрана и преку лушпата можат да влезат бактерии.

По варењето се ставаат во ладилник и стојат најмногу една недела.

реклама