Астролозите именуваа три знаци од Зодијакот кои размислуваат само за сопствената благосостојба, и не се грижат другите, па дури ни за најблиските кои се околу нив.

Прво ним да им е добро, прво тие да се одморат, да бидат задоволи…, а за вас – баш им е гајле.

Ова се трите хороскопски знаци кои нема никогаш да се откажат од своите удобности на сметка на другиот.

Овен

Од детството, Овните се заинтересирани само и само за сопствениот живот. Затоа, во зрелоста постигнуваат добар успех во кариерата. Сепак, зад таквата потрага по благосостојба и финансиски просперитет стои осаменоста. Поради фактот што Овните не пуштаат никого во нивните животи, немаат пријатели, немаат блиски луѓе. Редуцирана им е комуникацијата и со роднините. Сепак, тие не жалат за тоа, бидејќи никој не им треба.

Лав

Ова е веројатно најсебичниот знак на Зодијакот. Лавот е убеден дека целиот свет се врти околу него. Тој сака и мора да биде главната ѕвезда. Сите други луѓе се мали зрнца песок под нивните нозе. Претставниците на ова хороскопско соѕвездие се сигурни дека само тие можат да блеснат, да постигнат високи цели, да добијат пофалби и слава и да заработат многу пари. Не се согласуваат добро со луѓето, бидејќи Лавот со задоволство ќе им ги посочи грешките.

Шкорпија

Уште еден знак на Зодијакот кој живее исклучиво за себе. Тие не го кријат фактот дека не се грижат за другите. Веднаш им кажуваат на сите, па дури и на најблиските, дека ќе биде или како што тие сакаат, или воопшто нема да биде. Едноставно нема други опции. Патем, и на Скорпиите им е тешко да најдат заеднички јазик со другите.