Британија ја снабдува Украина со противтенковски ракети со краток дострел во пресрет на конфликтот со Русија, откако Русија распореди околу 100.000 војници на граница. Бен Валас им рече на пратениците дека мал тим британски војници ќе биде испратен во Украина за обука. Русија негира каков било план за инвазија и го обвинува Западот за агресија. Десетици британски војници се во Украина од 2015 година за да помогнат во обуката на нивните вооружени сили, а Велика Британија, исто така, се обврза да помогне во обновата на морнарицата на Украина по руската инвазија на Крим во 2014 година. Но, Валас рече дека Обединетото Кралство ќе обезбеди дополнителна безбедносна помош во светлината на руското „сè позаканувачко однесување“.

Прикажи повеќе