Американскиот државен секретар Ентони Блинкен рече дека фотографиите од големиот број Украинци убиени во Буча се ужасни и дека оние што ги извршиле тие убиства ќе одговараат за воени злосторства.

„Не смееме да го нормализираме ова. Ова е реалноста на она што се случува секој ден додека руската бруталност над Украина продолжува“, изјави Блинкен за Си-Ен-Ен.

Тој истакна дека се ќе се истражи и ќе се стави на едно на место „за да се увериме дека релевантните институции и организации ќе го проверат тоа, вклучително и Стејт департментот“

Прикажи повеќе