Амбасадорката Дир: Украина треба да добие безбедносни гаранции, кои не можат да го заменат или сменат членството на Украина во НАТО кое нема алтернативи

Амбасадорката на Украина во земјава, Лариса Дир, денес на својот профил на социјалната мрежа Икс објави:

За периодот пред членството во НАТО, Украина треба да добие безбедносни гаранции, кои не можат да го заменат или сменат членството на Украина во НАТО кое нема алтернативи

Изјавата на амбасадорката Дир следи откако предходно, како што објави Цивил Медиа, истото го истакна и претседателот на Украина, Володимир Зеленски во интервју за медиумите во Рига, Латвија, посочувајќи дека резултатите од Советот Украина – НАТО ја покажуваат ефективноста на овој инструмент за интеракција со партнерите.

Драган Мишев