реклама

Невенчаните партнери, без разлика на возраста, често се соочуваат со прашањето за брак, што е многу специфично за овие области. За оние кои се грижат кога би било најдобро врската да биде легална, експертите имаат одговор.

Идеално е што побрзо да го завршите училиштето, да најдете стабилна работа и да го решите станбеното прашање. Младите Хрвати, дури и оние не толку млади, се свесни колку е тешко да се исполни секоја од овие три ставки. Но, има такви луѓе и им се препорачува да се венчаат затоа што нема причина за чекање.

реклама

Исто така, новинарот Брајан Кристијан и когнитивниот научник Том Грифитс преку својата книга „Алгоритми за живот: Компјутерската наука на човечките одлуки“ открија кои години се најдобри за брак. Одговорот е – 26. Како стигнале до тој број?

Според книгата, повеќето ги носат најдобрите одлуки откако ќе ги разгледаат „37 проценти од опциите“. Тие го користат примерот на проверка на апликантите за работа и тврдат дека по проверката на 37 проценти од оние кои аплицирале, би имало смисла да се избере кандидатот кој е квалификуван без дополнително пребарување.

реклама

Авторите на студијата велат дека во овој момент, рецензентите на кандидатите имаат доволно информации за да направат добар избор, но не премногу за да бидат оптоварени со неодлучност.

Дуото оди понатаму, велејќи дека ова правило функционира и при изборот на партнер. Опсегот во кој обично се бара љубов е помеѓу 18-40, а 37 проценти се 26. После тоа, квалитетот на опциите почнува да опаѓа.

реклама

Се разбира, сите овие се „ладни“ бројки и не мора да имаат врска со реалноста, но ако имаат смисла, имаат. Особено ако се знае дека човечкиот мозок се развива до 25 години, па сите одлуки потоа се позрели, помудри и би можело да се каже – попаметни.

Само што ништо од ова не гарантира успешен брак

реклама