Австрија од денеска става во состојба на заклучување милиони луѓе кои не се целосно вакцинирани против коронавирусот за да се справи со порастот на инфекциите на рекордно ниво и растечкиот притисок врз единиците за интензивна нега, соопшти владата во неделата. Европа е епицентарот на пандемијата ковид-19 повторно, што ги поттикна некои влади да размислат за повторно воведување непопуларни заклучувања. Австрија има една од највисоките стапки на инфекција на континентот, со седумдневна инциденца од 815 на 100.000 луѓе.

Advertisements

Прикажи повеќе