Шведската поп супергрупа АББА го направи долгоочекуваниот кам-бек на 5 ноември со нивниот нов албум „Voyage“, речиси четири децении откако се разделија. Агнета Фалстог, Бјорн Улвеус, Бени Андерсон и Ани-Фрид Лингстад – чии иницијали го прават името на групата АББА — немаат издадено нова музика од нивното разделување во 1982 година, една година по нивниот последен албум „The Visitors“.

„Voyage“ со 10 нумери се емитуваше во живо на полноќ во различни временски зони, на задоволство на обожавателите ширум светот. АББА го објавија обединувањето и новиот албум во септември по неколкугодишни шпекулации.

Прикажи повеќе