таг: Е10

Формула 1 има намера да се префрли на целосно „зелено“ гориво...

0
Од сезоната 2022 година, Формула 1 ќе премине на бензин Е10, што значи 90 проценти фосилни горива и 10 проценти етанол. Во 2025...