Стојанче Ангелов со долг и обемен Фејсбук статус соопшти дека Достоинство излегува од коалицијата со СДСМ.

Вели дека поради неисполнети очекувања за надминување на горливиот проблем со кој се соочуваат се уште необесштетените десетина воени инвалиди и петнаесетина семејства на загинати бранители, во согласност со неговите јавни укажувања и барања од мај минатата година, Достоинство го напушта сегашниот коалиционен партнер.

„ИНИЦИЈАТИВИТЕ НА ДОСТОИНСТВО ПОДНЕСЕНИ ДО ВЛАДАТА И СОБРАНИЕТО, СО КОИ НУДЕВМЕ РЕШЕНИЕ НА ОВОЈ АПСУРДЕН ПРОБЛЕМ, ДОБИВАА ПОСТОЈАНА ПОДРШКА ОД СТРАНА НА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ И МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА ПЕТРОВСКА, НО, ПОРАДИ ПРОТИВЕЊЕТО НА ДУИ ИСТИТЕ НЕ ПОМИНАА“ СЕ ВЕЛИ ВО „ФЕЈСБУК“ ОБЈАВАТА.

Додава и дека им се заблагодарил на досегашната коректна политичка соработка вклучително и за неговото именување за директор на ЦУК.