Известувањето кое утрово граѓаните ги дочека во Скопје низ станиците за технички преглед е „Налепници нема“, објави Сител.

На социјалните мрежи се објавуваат фотографии од различни региони и технички станици. Но на ниту една нема ознаки „NMK“.

Инаку од полноќ задолжително на вашето возило мора да имате ознака NMK и да го управувате со важечка возачка дозвола, односно со ознака „Република Северна Македонија“ на вашата возачка дозвола.