Започна владеењето на Јарецот, знак познат по сериозниот пристап кон животот. Неговото владеење трае од 22 декември до 20 јануари, период обележан со возбуда за почетокот на новата година, проследен со ненадејно отрезнување и враќање во реалноста. Оваа година владеењето на Јарецот ќе биде обележано со ретроградното движење на Меркур, а со овие знаци доаѓаат и проблеми.

Овен

За Овенот владеењето на Јарецот ќе биде доста стресно поради непредвидливите деловни настани. Ќе почувствуваат дека многу работи се случуваат надвор од нивна контрола, а сознанието дека не ги држат сите конци во раце ќе ги исполни со нервоза. Иако ќе имаат големи деловни апетити, ова не е време за драматични одлуки. Тие треба да бидат трпеливи и да го искористат овој период за да ја испланираат својата идна стратегија.

Рак

Тие се соочуваат со недоразбирања во нивниот брачен и семеен живот. Ќе чувствуваат дека нивните најблиски не ги разбираат, па често ќе иницираат тепачки, а со солзи и уцени ќе се трудат да го добијат она што го сакаат. Треба да се воздржат од ненадејни реакции и одлуки кои можат да имаат далекусежни последици. Слободните треба да внимаваат да не паднат на шармот на неискрена личност.

Вага

Вагите ќе се жалат на промена на финансиските околности, но тоа ќе биде нивна сопствена вина. Во наредните денови ќе потрошат многу пари на забава, излегувања, храна и патувања, па на почетокот на следната година би можеле да се најдат во незавидна положба. Најмногу ќе ги фрустрира жалењето на членовите на семејството, па кавгите ќе бидат чести. Многумина ќе посегнат по храна и пијалок за да се развеселат, но тоа би можело да ја доведе во опасност нивната линија.