Белгија на Роберто Мартинез со полн, ама подмладен состав патуваат во Катар за натпреварите од планетарниот собир.

Advertisements

Официјалните канали на Белгиската монархија објавија оригинална најава за Мундијалот. Имено, Мартинез беше повикан во кралската палата, каде што го дочека Кралот Филип. Тој му даде насоки и „тактика“ за игра, а потоа се снимени инсерти и како Кралот им дава совети на репрезентативците на тренинг.

Белгијците на Мундијалот ќе се натпреваруваат во групата Ф, каде што за ривали ќе ги имаат Хрватска, Канада и Мароко.

Прикажи повеќе