Српската премиерка, Ана Брнабиќ објави дека од сабота, односно од 1-ви мај, сите граѓани кои што се вакцинирале ќе добијат дигитални ковид сертификати.

Иаа истакна дека некои земји веќе се подготвени да ги прифатат српските сертификати и благодарение на истите, граѓаните ќе можат лесно и без ПЦР-тестови да патуваат.

Таа најави дека наскоро започнува масовната вакцинација во трговските центри. Пунктови за вакцинација најпрвин ќе бидат поставени во ТЦ Ушче во Белград, потоа во шопинг центарот Делта, како и во центрите во каргоевац и Ниш