Украинската армија денеска соопшти дека извршила серија успешни операции на левиот брег на реката Дњепар, заземен од руските сили.

Украинските одбранбени сили изведоа низа успешни акции на левиот брег на реката Дњепар во регионот Керсон, објави украинската поморска команда на Фејсбук, без да наведе други детали.

Украинците неодамна успеаја да воспостават позиции на левиот брег на реката Дњепар во делот на Херсонската област заземена од руската армија.