СИТЕ одвреме-навреме сме чувствувале љубомора во врската, но проблемот настанува кога тоа ќе стане редовна појава. Доколку едниот партнер постојано го задушува другиот и љубоморно го проверува секој негов потег, таквото однесување може сериозно да ја загрози врската. Астролозите веруваат дека овие три знаци се најмногу склони кон љубомора.

Скорпија

Скорпиите имаат репутација на напорни и тешки партнери, а нивната љубоморна природа игра голема улога во тоа. Кога ќе се заљубат во некого, Скорпиите очекуваат од нив безусловна посветеност. Постојано ќе го проверува секој чекор на партнерот, па дури и ќе го шпионира на социјалните мрежи, што ќе го полуди.

бик

Можеби е чудно да се видат овие добронамерни луѓе на листата на најљубоморни знаци, но Биковите се многу посесивни. Тие сакаат нивниот партнер да биде целосно посветен и лојален и не можат да поднесат помисла дека тој дури и гледа во некој друг. Кога се љубоморни, целосно ја губат контролата и се подготвени да кажат и направат се.

Лав

Лавовите секогаш треба да бидат во центарот на вниманието, па нивната љубомора е поврзана со егото. Очекуваат личноста во врска да ја обожава и да ја опсипува со комплименти, па ќе бидат длабоко несреќни доколку се чувствуваат запоставено. Под влијание на љубомората, тие стануваат лути, каустични и склони кон создавање сцени.