Некогашниот голман на Победа, Слога Југоманган, Беласица и Вардар  Гоце Груевски почина на само 46 години. Тој живееше во Австралија каде што и почина.

Ќе остане запаметен како еден од подобрите голмани во поновата историја на македонскиот фудбал.

Груевски по настапите во македонските клубови, фудбалската кариера ја продолжи во Австралија вотимот на Престон каде потоа остана да работи како тренер на голманите, се до неочекуваната смрт.

Груевски по настапите во македонските клубови, фудбалската кариера ја продолжи во Австралија вотимот на Престон каде потоа остана да работи како тренер на голманите, се до неочекуваната смрт.

VALE – GOCE GRUEVSKI

It is with great sadness that we announce the passing of our own Goce Gruevski.
Goce will forever…

Posted by Preston Lions Football Club on Wednesday, 14 April 2021