Познатиот ракометен тренер Андон Бошковски Доне ненадејно починал во текот на ноќта. Жалната вест ја потврди Ракометната федерација.

Доне имаше 47 години и прерано замина. Работеше како тренер во Металург, Вардар, Струга, Голден Арт, Радовиш. Последниот ангажман го имаше на Косово.

Почивај во мир!