Sonte nga ora 20 Filarmonia do mbajë koncert simfonik ,, Tingujt e gjeneratës së ardhshme nën
dirigjimin e Bojan Canev, si solistë do të perfomojnë studentë të talentuar nga fakultetet e
muzikës shtetërore të vendit, të zgjedhur në audicion.
Në program janë vepra nga Merkadante, Bijaxhiev,Rahmanjinov,Krusell dhe Brams. Do të
performojnë studentët: Jana Kaevska – flaut ( prof. mr. Strasho Temkov), Stefan Iliev –
trumbet ( prof. mr. Vaso Ristov), Ivan Trajkovski – piano ( prof. dr. Marija Gjoshevska), Angel
Selim – klarinet ( prof. Mr. Stojan Dimov) Eva Bogoevska – violina ( prof. Mr. Oleg
Kondratenko).
Gjatë qershorit, Filarmonia do të mbajë edhe dy koncerte në parkun e qytetit, me titull të
përbashkët,,Filarmonia në hapësirë“