Олимпискиот шампион Шабан Трстена, денес додели пет Златни олимписки оскари за личности и институции кои го поддржувале во неговата кариера.

Добитници на Олимписките оскари на Трстена се: Решат Ибрахими новинар, Атанас Кировски новинар, Сефер Тахири новинар публицист, Игор Костов доктор и директор на Градската болница 8 Септември и продуцентот на филмот „Кобра“, Томи Салковски.

Ова е петта ваква манифестација со која легендата на македонскиот спорт им се заблагодарува на неговите поддржувачи. (МИА)