Të premten në Strugë filloi edicioni i 28-të i festivalit të këngëve dhe valleve të stilizuara „Këngë jeho“. Në tri natë, para publikut shqiptar prezantohen shoqata folklorike nga Shqipëria, Kosova, Presheva dhe Maqedonia e Veriut, njofton Portalb.mk.

Festivalin e shpalli të hapur ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, i cili mes tjerash, tha se zhvillimi i një kombi matet me ngjarjet kulturore. Ai u shpreh se ky festival, i cili me vite të tëra i bart vlerat tradicionale dhe kulturore, është njëri nga festivalet më të rëndësishme për qytetin e Strugës.

“Ky është viti i 28-të me rrallë se si Struga është organizatore e festivalit të artit folklorik shqiptar „Këngë jeho”. Kjo i bie se ky festival tashmë matet me parametra shekulli, sepse e ka kaluar një çerekshekulli. Dhe, kalimi i kësaj moshe nënkupton edhe pjekuri dhe vlerësim ndryshe për punën e bërë. Ky festival e ka kaluar tashmë këtë test të kohës dhe nuk matet më vetëm për nga entuziazmi dhe vullneti i mirë, as vetëm për nga vitet që i numëron, por aq më shumë matet me vlerat që i sjell” tha ministri i Kulturës.

Ai shtoi se një ngjarje e këtillë kulturore është në një mënyrë, konservimi i shpirtit të kombit dhe i kultivimit të folklorit të pasur të popullit shqiptar si pjesë e trashëgimisë kulturore botërore.

Kenge Jeho 2019 Struge
Kenge Jeho 2019 Struge
Kenge Jeho 2019 Struge
Kenge Jeho 2019 Struge
Kenge Jeho 2019 Struge
Kenge Jeho 2019 Struge

Kenge Jeho 2019 Struge
Kenge Jeho 2019 Struge