Nga
mbrëmë
deri

22
gusht

Shkup
do

jetë
i
hapur
edicioni
i
tretë
i
Festivalit
Ndërkombëtar
i
Artit

Dritës
“Skopje
Light
Art
District
2020”,
transmeton
Anadolu
Agency
(AA).

Siç
njoftoi
Qyteti
i
Shkupit,
katër
mbrëmje,
18
lokacione,
25
artistë
dhe
interpretues
me
ekspozitat,
shfaqjet
dhe
hartat
3D
do

ndriçojnë
kryeqytetin
e
Maqedonisë

Veriut
dhe
do
ta
pikturojnë
atë


gjitha
ngjyrat,
duke
filluar
nga
simboli
i
Shkupit,
Ura
e
Gurit.

Festivali
zhvillohet

një
rrugë

paracaktuar
dhe
u
ofron
vizitorëve
instalime

shumta

dritave

ndriçojnë
ndërtesat

qendër

qytetit.

“Edicioni
i
tretë
i
Festivalit

Artit

Dritave
është
një
urë
simbolike,
një
lidhje
piktoreske

bashkon
artin,
teknologjinë
dhe
shkencën,

kaluarën
me

tashmen
dhe

ardhmen,
qytetin
dhe
natyrën,
duke
përdorur
gjuhën
e
dritës”,
tha
Qyteti
i
Shkupit.

Këtë
vit,
festivali
do

dërgojë
mesazhe
për
mbrojtjen
e
mjedisit
përmes
vendimeve

përgjegjshme
dhe
mënyrës

jetesës
për

mbrojtur
natyrën
dhe
thesaret
e
saj.

Festivali
Ndërkombëtar
i
Artit

Dritës
organizohet
nga
Salla
Universale
dhe
Qyteti
i
Shkupit,
me
mbështetjen
e
Delegacionit

Bashkimit
Evropian
(BE)
dhe
Institutit
Francez

Shkup.