Распоредот на натпревари во групната фаза на Мундијалот е познат по јунските интернационални бараж натпревари. За првпат во историјата ќе гледаме мундијалски натпревари во ноември и декември. Следат супер-интересни пресметки, а групната фаза на светскиот фудбалски собир ќе трае од 20 ноември до 2 декември.

Advertisements

Прво коло, 20 ноември:

17:00 Катар – Еквадор (Ал Хор)

1 коло, 21 ноември:

17:00 Сенегал – Холандија

Второ коло, 25 ноември:

14:00 Катар – Сенегал (Доха)

17:00 Холандија – Еквадор (Ал Рајан)

Трето коло, 29 ноември:

16:00 Еквадор – Сенегал (Ал Рајан)

16:00 Холандија – Катар (Ал Хор)

Група Б

Прво коло, 21 ноември:

14:00 Англија – Иран (Ал Рајан)

20:00 САД – Велс (Ал Рајан)

Второ коло, 25 ноември:

11:00 Велс – Иран (Ал Рајан)

20:00 Англија – САД (Ал Хор)

Трето коло, 29 ноември:

20:00 Велс – Англија (Ал Рајан)

20:00 часот Иран – САД (Доха)

Група Ц

Прво коло, 22 ноември:

11:00 Аргентина – Саудиска Арабија (Лусаил)

17:00 Мексико – Полска (Доха)

Второ коло, 26 ноември:

14:00 Полска – Саудиска Арабија (Ал Рајан)

20:00 Аргентина – Мексико (Лусаил)

Трето коло, 30 ноември:

20:00 Полска – Аргентина (Доха)

20:00 Саудиска Арабија – Мексико (Лусаил)

Група Д

Прво коло, 22 ноември:

14:00 Данска – Тунис (Ал Рајан)

20:00 Франција – Австралија (Ал Вакра)

Второ коло, 26 ноември:

11:00 Тунис – Австралија (Ал Вакра)

17:00 Франција – Данска (Доха)

Трето коло, 30 ноември:

16:00 Австралија – Данска (Ал Вакра)

16:00 Тунис – Франција (Ал Рајан)

Група Е

Прво коло, 23 ноември:

14:00 Германија – Јапонија (Ал Рајан)

17:00 Шпанија – Костарика (Доха)

Второ коло, 27 ноември:

11:00 Јапонија – Костарика (Ал Рајан)

20:00 Шпанија – Германија (Ал Хор)

Трето коло, 1 декември:

20:00 Јапонија – Шпанија (Ал Рајан)

20:00 Костарика – Германија (Ал Хор)

Група Ф

Прво коло, 23 ноември:

11:00 Мароко – Хрватска (Ал Хор)

20:00 Белгија – Канада (Ал Рајан)

Второ коло, 27 ноември:

14:00 Белгија – Мароко (Доха)

17:00 часот Хрватска – Канада (Ал Рајан)

Трето коло, 1 декември:

16:00 часот Хрватска – Белгија (Ал Рајан)

16:00 Канада – Мароко (Доха)

Група Г

Прво коло, 24 ноември:

11:00 Швајцарија – Камерун (Ал Вакра)

20:00 Бразил – Србија (Лусаил)

Второ коло, 28 ноември:

11:00 Камерун – Србија (Ал Вакрах)

17:00 часот Бразил – Швајцарија (Доха)

Трето коло, 2 декември:

20:00 Србија – Швајцарија (Доха)

20:00 Камерун – Бразил (Лусаил)

Група Х

Прво коло, 24 ноември:

14:00 Уругвај – Јужна Кореја (Ал Рајан)

17:00 Португалија – Гана (Доха)

Второ коло, 28 ноември:

14:00 Јужна Кореја – Гана (Ал Рајан)

20:00 Португалија – Уругвај (Лусаил)

Трето коло, 2 декември:

16:00 Гана – Уругвај (Ал Вакра)

16:00 Јужна Кореја – Португалија (Ал Рајан)

СП 2022 ќе трае до 18 декември, а финалето ќе се игра на стадионот „Лусаил“ во 18:00 часот.