ЛУЃЕТО со успешни врски поседуваат квалитети кои ги прават привлечни и пожелни, но избираат и компатибилни партнери. Тие знаат каква личност им треба, па обично не губат време на луѓе кои не можат да ги направат среќни. Овие три знаци најчесто се најсреќните во љубовта.

Вага

Вагите лесно ја пронаоѓаат љубовта бидејќи не им пречи да се стават таму и да им дадат шанса на луѓето. Тие сакаат да бидат заљубени и не можат да живеат без внимание и нежност. Нивниот идеализам, пријатната природа и желбата за романса ги прават идеални кандидати за љубов. Вагите целосно се потопуваат во врска заснована на несебична љубов.

бик

Кога станува збор за одржување на врската, Биковите се исклучително посветени и лојални. Сакаат на партнерот ништо да не им недостига. Овие луѓе обично имаат среќа во љубовта бидејќи со нивниот внимателен пристап кон интимните врски привлекуваат квалитетни партнери со кои можат да постигнат трајна врска.

Лав

Луѓето родени во знакот Лав се познати по својата привлечна личност. Нивната самоуверена природа и желбата да ја најдат најдобрата личност за себе е одговорна за тоа што во љубовта се посреќни од другите знаци. Малку е веројатно дека ќе го трошат своето време на некој за кој сметаат дека не е достоен за нив.