Ние сме во ПРАВИЛОТО на Јарецот, знак познат по воздржаноста и студенилото, но луѓето кои го познаваат се свесни дека ова е само маска што ја користи за да се заштити од разочарување. Ако сте се заљубиле во Јарец, ова се совети кои можат да ви помогнат да постигнете најдобра и најквалитетна врска со него.

Не го избрзувајте и дајте му време да се опушти

Јарците се плашат да не бидат врзани. Тие се многу резервирани и резервирани од страв да не бидат повредени. Токму затоа им е тешко да се опуштат и да се отворат кон другите. На Јарецот ќе му треба малку време да стекне доверба во вас и дури тогаш ќе ја запознаете неговата вистинска страна – слатка, ранлива, па дури и романтична.

Не го терајте да зборува за чувствата

Јарците не сакаат да зборуваат за своите чувства. Ако се грижи за вас, тоа ќе го покаже со конкретни постапки, па, на пример, ќе го подготви вашето омилено јадење или ќе ви подари нешто што го посакувате. Не го присилувајте да се отвори и да зборува за своите чувства бидејќи тоа е тортура за него.

Не бидете премногу расипнички

Јарците се амбициозни суштества кои копнеат не само за успех, туку и за материјална сигурност. Тоа им е исклучително важно, па ќе бидат несреќни доколку најдат партнер кој не ги цени нивните напори и ги троши нивните тешко заработени пари. Им треба некој кој, како нив, разумно ќе управува со парите, а со партнер кој троши како да нема утре, Јарецот никогаш нема да се чувствува безбедно.

Поддржете го во неговите амбиции

Овие луѓе ја знаат важноста на напорната работа уште од мали нозе. Сериозни се и фокусирани на целта, па покрај себе сакаат партнер кој ќе го препознае и цени тоа, а не некој што ќе се жали дека никогаш не се дома. Кариерата на Јарецот понекогаш ќе биде на прво место, но сите нивни напори се насочени кон создавање стабилен и безбеден живот, па тие би сакале нивниот избраник да го разбере и да го поддржи тоа.

Не правете сцена со него, особено не во јавност

Ако Јарците се плашат од нешто, тоа се луѓето кои не знаат како да ги контролираат своите емоции. Јарците можат да имаат ладна глава и во најтешките ситуации и да веруваат дека и другите треба да бидат такви. Ако најде партнер кој постојано ќе има изливи на емоции и солзи, тоа ќе го фрустрира. Најлошото нешто што можете да направите е да му направите сцена во јавност. Јарецот ја исполнува својата репутација, па затоа би го засрамиле прилично.