СТРЕЛЕЦОТ е деветтиот знак на Зодијакот и со него владее Јупитер, планетата на оптимизмот, среќата и изобилството. Има променлив квалитет, што значи дека лесно се прилагодува на околината, а бидејќи припаѓа на огнените знаци, Стрелецот е енергичен, страствен и сака промени и нови искуства. Дознајте кои се најдобрите и најлошите квалитети на овие луѓе.

Најдобри карактеристики

Тие се оптимисти

Ништо не може да ги спречи да ги остварат своите соништа и за нив чашата е секогаш до половина полна. Тие ја гледаат светлината на крајот од тунелот дури и во најтешките времиња и нема да дозволат ништо да им го скрши духот. Верувањето дека најдоброто допрва доаѓа е една од нивните најдобри квалитети.

Тие се полни со енергија

Стрелците живеат страсно и ентузијастички, а својата позитивна енергија ја пренесуваат на сите околу нив. Не ја сакаат рутината, па секогаш имаат многу планови и активности на кои се посветуваат. Потребни им се постојани промени и новитети бидејќи не поднесуваат монотонија.

Тие се љубопитни

Стрелците сакаат да знаат сè. Тие постојано учат, читаат, истражуваат и поставуваат прашања, а нивната жед за знаење ги мотивира да најдат одговори на секојдневните мистерии, и големи и мали. Љубопитноста може да ги научи на неверојатни работи.

Тие се пријателски расположени

Секој кој има пријател Стрелец знае колку е лесно за него да запознае нови луѓе. Отворени се и комуникативни, па не им треба многу труд за да воспостават нови врски. Нивниот природен шарм и пристапност се многу привлечни за луѓето.

Тие се забавни

Стрелците имаат силна смисла за хумор. Тие се главни забавувачи на друштвените собири, каде што прават пријатели, а непознати се смеат. Без разлика дали се работи за навремена шега или вежбана рутина, секој пат кога некој Стрелец ќе излезе на збор, резултатот е смешен.

Најлоши особини

Тие се нетрпеливи

Стрелците го сакаат сето тоа и го сакаат сега. Нетрпеливоста може да им биде пречка во многу работи. Овие луѓе треба да научат да чекаат повеќе за некои работи. Можеби им звучи тешко, но понекогаш трпението е единствениот пат до успехот.

Немаат такт

Стрелците се отворени и немаат влакна на јазикот. Иако не се злонамерни, понекогаш нивната искреност ги навредува другите. Тие мора да се обидат да ја спречат тенденцијата да се каже сè пред секого, бидејќи тоа често е несоодветно или навредливо за другите.

Тие се неорганизирани

Деталите можат да бидат здодевни, а Стрелците мразат досада. Поради постојаните промени во нивното секојдневие, лесно ги занемаруваат здодевните детали. Кога би им требало малку време да напишат нешто или да планираат, би откриле дека нивните животи се многу помалку хаотични.

Тие се тврдоглави

Стрелците имаат тврдоглава низа што ги спречува да го достигнат својот целосен потенцијал во врските. Ако се обидат да задржат мирна глава и почнат повеќе да ги почитуваат туѓите мислења, тоа ќе резултира со посреќни и поздрави односи.

Им недостига фокус

На Стрелецот им треба помош за да останат фокусирани. Тешко им е да се држат до една задача и да ја доведат до крај кога имаат илјада нови идеи во нивните глави. Секоја задача треба да ја третираат како најважна бидејќи тоа ќе им ја подобри работната етика.