Трофејниот македонски стручњак Емил Рајковиќ потпиша договор на 1+1 сезона со славниот кошаркарски руски тим ЦСКА Москва. Ангажманот во рускиот гигант е убедливо најголем успех на еден македонски тренер во историјата.

До него Емил Рајковиќ дојде апсолутно заслужено ако се има предвид неговата тренерска кариера и досегашните успеси.

Нашиот стручњак во ЦСКА доаѓа по успешната сезона со екипата на Автодор Саратов која поради  суспензијата на руските клубови во ФИБА натпреварувањата го спречи да ја заврши кампањата со трофеј.