Легендарниот Французин Тиери Анри отворено зборуваше за проблемите на социјалните мрежи.

Поранешниот напаѓач на Арсенал одлучи да ги исклучи своите профили на социјалните мрежи и рече дека има доволно навреди и малтретирања на социјалните мрежи кои остануваат неодговорени.

„Од утре наутро, од социјалните мрежи се префрлам на луѓе кои имаат моќ да не започнат да ги регулираат своите платформи со ист жар со кои регулираат кршење на авторските права. Колку расизам и насилство резултира во ментално вознемирување на поединци.

Премногу е за да се игнорира. Премногу е лесно да се создаде профил, а потоа да се користи за малтретирање на други, а сепак да остане анонимен. Додека не се случи тоа, ќе ги задржувам моите мрежи исклучени. Се надевам дека тоа ќе се случи наскоро “, рече Хенри.