Актуелниот италијански шампион Јувентус тоне во долгови. Како што пишуваат италијанските медиуми за шест месеци „Старата дама“ загубила неверојатни 113 милиони евра. Приходите се 258,3 милиони евра, што секако е помалку, бидејќи во истиот период претходната година биле 322, 3 милиони.

Причините за ова се гледаат во пандемијата со Ковид 19, празните стадиони, непродавањето влезници, реквизити за време на мечевите, реклами и слично.

Сепак, ситуацијата е слична и со другите тимови не само во Италија, туку во цела Европа.