Универзитетскиот професор Љубомир Данаилов Фрчковски е хоспитализаран на Клиниката за инфективни болести откако му бил дијагностициран вирусот Ковид-19.

Како што јавуваат дел од медиумите, тој има потешка клиничка слика, но ситуацијата засега е под контрола.