Иако многу туристи ги посетуваат Плитвичките езера во пролетните и летните денови, и денес многу луѓе беа во најголемиот национален парк во Хрватска.

На плитвичките езера паднаа дваесетина сантиметри снег, па патиштата и езерата под снежната покривка изгледаат како од бајка.

Многу туристи денеска уживаа во снежната идила и вистинските зимски температури.