Најдете ја вашата соодветна понуда и уживајте во животот.

Конфуцие, Конфучие или Кунг Фу Це е кинески филозоф и социјален реформатор чии учења биле и останале многу важни низ Источна Азија. Тој беше еден од првите приватни учители во кинеската историја. Тој ги научи луѓето на правдата, чесноста, правилата на општествените односи…

Еве 10 моќни животни лекции засновани на филозофијата на почитуван кинески мислител. Она што им е најголема привлечност е што можат да се применуваат и денес.

– Не е важно колку бавно одите, се додека НЕ ​​ПРЕСТАНЕТЕ.

– Никогаш не се дружете со маж кој не е ПОДОБАР ОД ВАС.

– Кога ќе се налутите, РАЗМИСЛЕТЕ на последиците.

– Кога ќе стане очигледно дека не можете да ги постигнете своите цели, не менувајте ги целите туку чекорите што ги преземате.

– Ако мразите некого, таа личност веќе те ПОБЕДИЛА.

– Она што еден благороден човек БАРА ВО СЕБЕ, малиот човек го бара во другите.

– Што и да правите, правете го со СРЦЕ.

– Давајте насоки само на оние кои го сфатиле своето НЕЗНАЕЊЕ и бараат ЛИДЕР.

– Преокупацијата со мали нешта ве спречува да правите ГОЛЕМИ работи.

– Ако ве озборуваат зад грб, тоа значи дека сте ПРЕД НИВ.