Полските борбени промоции нудат навистина неверојатни борби на настаните што ги организираат.

Во ММА спортовите, можеме да видиме борби три на еден, дуели помеѓу борци од различни категории и меѓу кои разликата е огромна, како и бројни други борби што малкумина можат да ги замислат.

Натпреварот за шамари добива популарност и во светот. Многу често можеме да видиме како се организираат натпреварите во овој „спорт“, а Полска го презеде приматот и овде.

Во оваа земја веќе постојат неколку организации, и засега доминира промоцијата на „Punchdown Fight“, која ги носи најдобрите „шамари“ на своите настани.

Пред неколку месеци беше организирана првата женска борба во оваа организација. Девојките по име Есмералда и Анастасија се соочија еддна со друга, и по серијата жестоки удари, Есмералда ја прослави победата.

Сепак, и двете привлекоа внимание откако беше завршен делот за шлаканици. Девојките се прегрнаа страсно, жестоки бакнежи паднаа на сцената и девојките предизвикаа голем интерес кај полската јавност.

Вистинското име на Есмералда е Моника Годлевска. Таа се занимава со пластична хирургија и ја следат речиси половина милион луѓе на социјалните мрежи.

Анастасија, пак, е моден дизајнер и ТВ -личност и ја следат 255 илјади луѓе на Инстаграм.