Вчеера во 41 година од животот, ненадејно почина Ристе Тутунков кој беше голман во сите пионерско-младински школи на фудбалскиот клуб Брегалница.

Својата талентираност и впечатлив фудбалски квалитет дојде до израз кога  Тутунков со својата генерација го освоите Шампионскиот куп на Македонија.