Бејзбол натпреварот во американската професионална лига помеѓу Тексас Ренџерс и Торонто Блу ​​во Арлингтон го следеле дури 40 000 гледачи.

Причината е имунизација, која во голема мерка е во тек во САД, па затоа е дозволено враќање на публиката на стадионите.

Сликата од оваа игра сепак ја шокираше планетата која сè уште се бори со пандемијата на вирусот корона.