Фудбалската репрезентација на Аргентина е позната по своите сино-бели дресови.

Дизајнот на дресовите секако се менуваше со текот на годините, а еден дизајнер од Шпанија реши да создаде дрес за кој гаучосите сигурно би можеле да размислат во иднина.

Неговиот дизајн изгледа навистина спектакуларно. Покрај стандардните бои, додадена е и златната, како и симболот на Диего Марадона, најголемиот аргентински фудбалер на сите времиња.

Мора да се признае дека овој дрес е чудесно дизајниран.