Сараево го победи Широки Бријег со 1:0 во дербито на колото и се приближи до титулата шампион во БиХ.

После натпреварот се одржа големо славје на тимот во соблекувалната, а во соблекувалната играчите на шампионите на БиХ жестоко го прославија триумфот.

Фудбалерите на Сараево ја отпеаја песната на Нада Топшагиќ „Јутро је“, на која слава и врати напаѓачот на Милан, Златан Ибрахимовиќ.

Секако, фудбалерите на Сараево решија да го поканат Ибрахимовиќ на прославата и кратко напишаа:

„Можете да дојдете на прославата“.