Килијан Мбапе е идниот најдобар играч на светот, а веќе неколку години има среќа да го има ПСЖ во својот тим.

Договорот на Мбапе со ПСЖ истекува летото 2022 година. Големиот Французин е во голема дилема дали да ја напушти или да ја продолжи соработката.

„Јас сум во период на размислување, но ако потпишам нов договор со ПСЖ, тоа ќе биде за многу години“, рече брзиот напаѓач пред неколку дена.

Мбапе пристигна на Паркот на принцовите летото 2017 година на едногодишен заем со задолжителна набавка за износ од 180 милиони евра, но со различни клаузули.

Задолжителното откупување се активираше со преостанувањето на ПСЖ во лигата таа сезона, досега се исплатени две рати од 90 до 55 милиони евра. Значи, принцовите досега платија 145 милиони.

Дали ќе ги исплатат 35, што се смета за вистинско богатство за време на пандемијата на коронавирусите, ќе зависи од последната клаузула.

Имено, ако Мбапе го продолжи договорот со ПСЖ, парижаните тогаш ќе бидат обврзани да исплатат уште 35 милиони.

Меѓутоа, ако реши да си замине како слободен агент, тогаш заработката на Монако од продажбата на Мбапе ќе остане на 145 милиони евра.

ПСЖ ќе му плати на Монако 35 милиони евра во случај Мбапе да помине на лето, што во моментов изгледа многу нереално.