Од секогаш постои дилемата дали бурекот е со сирење или со месо.  Меѓутоа тоа што го направи една пекара никој не можеше да го поверува.

Покрај стандардните понуди на бурек, односно на тие со сирење и со месо, почнале да прават и нудат и други вкусови.

Една пекара во Белград на својот излог се пофали со својот нов произвор. Ни помалку ни повеќе направи бурек со сарма.

Малку е да се каже дека луѓето останале запрепастени од овој нов произвор, па така некои од нив коментираа:

-Тоа се вика пита со купус? Како изгледа? Ако некој јаде нека фотографира. Баш ме интересира како изгледа.

– Бурек на срамот би било точниот назив.

-Со нетрпение чекам бурек со руска салата.

-Би сакал да видам како изгледа пресечен.

-Ништо не ви е свето!