Една домаќинка открила одличен трик со кој може да се врати свежината на стариот леб за повторно да се јаде, а ви треба само малку вода.

Таа објави видео на Инстаграм во кое објаснува дека ви се потребни само неколку минути, пренесува The Sun.

„Можете ли да го освежите стариот леб? Секако дека можеш. Не зборувам за користење леб за трошки од леб, за француски тост или замрзнување, туку за трик со кој ќе можете повторно да го јадете со намази или кришки. Меѓутоа, ако лебот е мувлосан, веднаш фрлете го бидејќи не може да се спаси!“, вели таа во видеото.

Сè што треба да направи, вели таа, е да се прелие лебот со вода за да му се намокри кората, а потоа да го стави во рерна на 160 ° C шест до седум минути.

„Кога ќе го извадите, ќе изгледа како штотуку да сте го купиле и ќе биде сочно одвнатре и крцкаво однадвор!“ – вели таа.

На многумина им се допадна советот па им се заблагодарија на авторите во коментарите.

„Немав идеја за ова, дефинитивно ќе се обидам“, напишал еден корисник.

„Го правам тоа постојано и има одличен вкус!“, вели друг корисник.