реклама

Пејачката Шакира во новото интервју за Билборд се осврна на нејзината поранешна врска со фудбалерот Жерар Пике. Таа веруваше дека засекогаш ќе остане засекогаш и истакна дека приоритет секогаш и е семејството.

“Верував во тоа додека смртта не не раздели, го сакав тој сон за моите деца. Моите родители се заедно повеќе од 50 години и се сакаа од првиот ден кога се запознаа”, рекла пејачката.

реклама

Таа ја паузираше кариерата поради него

Со нејзините родители како модели, Шакира веруваше дека ќе биде исто и за неа и за Пике. „Го сакав тоа за себе и за моите деца, но тоа не се случи“, рече таа.

реклама

Таа рече дека морала да ја паузира кариерата за да биде со него во Барселона, каде што играл фудбал.

„Работата е во тоа што бев посветен на него и на моето семејство. Ми беше многу тешко да ја одржам кариерата додека бев во Барселона бидејќи секогаш требаше да чекам да се поклопат нашите планови. Не можев едноставно да ги оставам децата и оди каде и да ме однесе музиката бидејќи беше тешко да се задржи ритамот“, рече таа.

реклама

Да потсетиме, Шакира го запозна фудбалерот во март 2011 година кога го снимаше спотот за хитот Waka Waka. Тие беа заедно 11 години, а се разделија во јуни 2022. Двојката има два сина, 11-годишниот Милан и 8-годишниот Саша. Паузата помеѓу пејачот и фудбалерот предизвика големо внимание во јавноста, особено откако се дозна дека Џерард бил неверен.

реклама