Свеченото доделување на наградата „Бест“ (The Best) ќе се одржи на 17 јануари идната година во Женева, објави денеска Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА).

–Церемонијата ќе остане виртуелна „во согласност со здравствените мерки“, соопшти ФИФА.

Доделени ќе бидат вкупно 11 награди, од кои најзвучни традиционално се признанијата за најдобар фудбалер и фудбалерка.

Процесот на гласање почнува на 22 ноември, а завршува на 10 декември.