Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА) донесе одлука дека на територијата на Русија нема да има меѓународни фудбалски натпревари, а руската репрезентација своите натпревари да ги игра на неутрален терен без гледачи, поради руската инвазија врз Украина.

Во соопштението се вели дека Русија ќе биде исклучена од ФИФА доколку ситуацијата не се поправи наскоро.

Исто така, руската репрезентација нема да смее да ги користи државната химна и знамето.

Прикажи повеќе