Уште една фудбалска трагедија го потресе фудбалски свет, овојпат од Грција дојде информацијата за прераната смрт на 21-годишниот фудбалер, Алесандрос Лампис.

Тој почина на теренот, откако колабира за време на натпреварот на нисколигашот Иуполис против Енормијада.

Лекарите веднаш реагирале и се обидоа да го спасат, но безуспешно.

Како што пишуваат грчките медиуми, возилото за Брзата помош доцнело 20-тина минути, што се наведува како една од причините за големата трагедија.

-Наш Алеко, наш брат и пријател. Си замина така неправедно. Целиот тим и целиот град денеска тагуваат. Нема вистински зборови, само неподнослива болка и кнедла во грлото. Среќен пат во вечноста, Алекара, се збогуваа за последен пат од неговиот клуб.