Лондонски Тотенхем реагираше со изненадување по одложувањето на натпреварот со Арсенал во 22. коло од Премиер лигата, кој првично беше закажан за недела.

Од Арсенал сакаа да го одложат натпреварот поради големиот број играчи кои отсуствуваат од составот.

„Крајно сме изненадени што ова барање е одобрено. Ние самите бевме дисквалификувани од Лигата на конференциите откако имавме значителен број случаи на СОВИД-19, а нашето барање за одложување на натпреварот со Лестер не беше одобрено. Потоа натпреварот беше одложен на барање на Лестер.Не веруваме дека протоколот е за играчи чие отсуство не е поврзано со СОВИД-19. Важно е да се има јасност и доследност во оценувањето на различните апликации“ се вели во соопштението на екипата од Лондон.