Покрај ривалството во речиси секој спорт, делот „Фер-плеј“ отсекогаш постоел без разлика на конкуренцијата. Меѓу нив е трката од Европските игри во Полска на трката на 5000 метри,

Хрватскиот атлетичар Дино Бошњак го воодушеви светот со неговиот потег на Европското атлетско првенство во Полска.

Словенецот Вид Ботолин колабираше сред трка, а Бошњак наместо да мине низ целта, реши да му помогне на неговиот ривал и да го однесе до целта.

Прикажи повеќе